FAQ

Vanliga frågor

Kontakta oss gärna om inte svaret hittas

Går det att hyra saccosäckar hos er?

Saccosäckar.se är enbart en marknadsföringskanal för ett flertal E-butiker. Genom att klicka på den saccosäck som är av intresse kommer besökaren att dirigeras till den E-butik som säljer denna saccosäck. Själva köpet genomförs sedan där.

Vi har även uthyrning av saccosäckar i Stockholm och Gävle.

Läs mer om detta här. 

Kan ni sponsra med saccosäckar?

Detta är den vanligaste förekommande frågan. En fråga som kommer några gånger per månad. Vi har sponsrat vid enstaka tillfällen. Exempelvis har vi gett ett par säckar till Stadsmissionen i Stockholm. Detta eftersom vi gillar deras arbete. Sponsring sker främst i ett syfte att sponsra organisationer som gör något speciellt bra.

Men vi är även öppna för sponsring av exempelvis bloggtävlingar.

Kan man ha en saccosäck som skydd när man tränar på att rida?

Detta är troligtvis den mest udda fråga som har kommit in. Svaret är nej. För det första bör man inte hoppa i en saccosäck från hög höjd. Risken finns att den då spricker. För det andra är det inte en produkt som är tillverkad ur ett skyddsperspektiv. Detta avråds alltså rejält.

Levereras säckarna med fyllnadskulor? Var köper man extrafyllning?

Ja, alla säckar säljs inklusive fyllning. De är även fyllda vid leverans. De som vill fylla upp sin säck mera (eller ex. syr egen) kan köpa fyllning här. 

Hur lagar man en saccosäck?

Det finns ett speciellt FatBoy-repairkit som kan köpas här. Detta kit innehåller en lagningsbit för Fatboy Original samt lim som passar detta material. Det kan eventuellt fungera på andra saccosäckar av samma slitsamma tyg – men det är inget som garanteras.

Generellt lagas ett hål på samma sätt som ett hål på en cykelslang. Det krävs en lapp och ett slittåligt lim.

Hur gör man ren en saccosäck?

Fatboy, Roomox och många andra modeller rengörs enklast med tvål och vatten. Det gäller därmed modellerna som har en glansigare yta likt segeltyg. Modeller av fårskinn eller koskinn – Följ instruktionerna här. Har du en saccosäck med innerpåse kan du lätt ta ur innerpåsen och därmed lägga ytterpåsen i tvättmaskinen. 

Finns det modeller som man kan vara två i?

Ofta får två mindre barn plats i en saccosäck i vanlig storlek (ex 120*160cm). Men är det vuxna blir det trångt… Då får man välja de större modellerna.

Fatboy Bugle Up – 190*140cm

Dino Sittsäck – 180*160cm

Itaka Large Sittsäckssoffa – 150*200cm

Itaka X-large 200*300cm

Finns det saccosäckar som flyter?

Ja, hela sortimentet från Cellmar är flytande saccosäckar. Det är även det märket som har den största modellen vi erbjuder. Modellen XXL är hela 3×2 meter.

Det är ett pris hos er och ett annat när man ska handla - varför?

Saccosäckar.se är en samlingsplats för en mängd E-butiker som säljer saccosäckar. Vi försöker i möjligaste mån hålla priserna uppdaterade. Men ibland hinner vi inte med eller får inte information från återförsäljarna om prisförändring. För aktuellt pris – klicka på säcken som är av intresse så blir ni vidarebefodrade till aktuell E-butik som även visar aktuellt pris.

Hur fungerar det med retur?

Saccosäckar.se är en samlingsplats för en mängd E-butiker som säljer saccosäckar. Det betyder även att reglerna kring returer är olika. Klicka på den saccosäck som du är intresserad av och du kommer till den butik som säljer denna. Där kan man även läsa om returmöjligheten.

OM ROOMOX-modeller

Kan man ha Roomox XXL ute?

Ja, det går att ha den ute. Den här saccosäcken är väldigt mångsidig och kan lika gärna användas i vardagsrummet som i trädgården. Den är nämligen gjord av ett smutsavvisande nylonmaterial vilket gör den mycket lätt att rengöra – endast en våt trasa behövs för att hålla din Roomox XXL ren. Saccosäcken väger dessutom bara 8 kg, vilket gör den väldigt lätt att flytta in och ut ur huset om man så önskar.

Vilka färger finns Roomox XXL i?

Roomox XXL finns i många färger. Välj bland marinblå, svart, gul, limegrön, ljusgrå, rosa, röd, orange, khaki, mörklila, grå och ljusblå till din saccosäck.

Frågor om Roomox AirLounge

Hur hög blir Roomox air lounge uppblåsbar soffa? Måtten 70×200 står angivet men inte höjden.

Höjden beror på luftmängd samt tyngd. Se vår videorecension för exempel.

Kan man släppa ur luft när man väl har fyllt den om man  upptäcker att den
blev för hög.

Då är det enklast att börja om och fylla den igen.

Är undersidan slät d v s inte som ovansidan urholkad där man lägger sig?

Den är lika “urholkad” på ovan som på undersidan. Detta eftersom den byggs ihop av ett långt rör som viks på mitten.

Den ska användas under många timmar? Stannar luften kvar?

Ett par timmar stannar luften kvar. Dagen efter kan luften däremot behöva fyllas på.

Är den även lätt att blåsa upp inomhus?
Vissa tycker det är svårt – andra att det är lätt. Se vår videorecension där vi visar hur den enkelt blåses upp inomhus.

OM Fatboy-modeller

Vi behöver fylla på vår Fatboy outdoor. Refillen ni har passar den till den?

Ja, den refill från Fatboy som finns på Saccosäckar.se passar alla modeller av Fatboy.

Se även FAQ-Oväntade frågor. De mer udda frågorna…