Intervju – Roomox

roomox loga 2Ett företag som snabbt etablerat sig på den svenska marknaden för saccosäckar är Roomox. Det är enkelt att förstå varför genom att titta på prislappen. En standardsäck kostar hos Roomox 599kr (160x120cm) medan man för en Fatboy Original (180x140cm) får betala 2190kr. Vi träffar Roomox och får möjlighet till en intervju gällande deras utbud, prisbild och historia.


Berätta om Roomox och hur ni startade

roomox free deliveryNär vi startade upp onlinebutiken år 2014 hade vi enbart Roomox Beanbag som produkt. Men även om utbudet inte var
speciellt stort så märkte vi snabbt att efterfrågan var hög och vi fick väldigt god feedback på sittsäcken. Det var tack vare det som vi bestämde oss för att expandera och erbjuda sittsäckar i flera andra format. Då tillkom till exempel läskudden och Roomox Lounge Beanbag Relax.

 Inspiration till design har vi tagit från sittsäckens mångsidiga funktion. Vi blev helt enkelt kära i den roliga men ändå funktionella designen och valde helt enkelt att försöka skapa en egen saccosäck.
Tanken var från början att det skulle vara en möbel lätt att slappa i men lika lätt att inreda med – men utan att den skulle ta allt för stor plats. Redan tidigt ville vi även bjuda in husdjuren till att njuta av en saccosäck och tillverkade därför passande produkter för hundar/katter.
 

 Vi producerar idag våra sittsäckar i Tyskland där i har koll på att kvalitén är så hög som vi förväntar oss. Vi har också valt att ha enbart miljövänlig fyllnig som är helt luktfri.   

Överlag är det Roomox XXL som säljs bäst men det varierar något runt om i Europa vilka modeller och färger som är mest efterfrågade.


Billig Fyllning till saccosäckNi verkar vara mycket nöjda med den fyllning ni har i era saccosäckar. Men kan man även välja att fylla dem med en refill från Fatboy – eller tvärtom – fylla en Fatboy med er Refill?
 

Ja absolut, vår refill går att använda på andra saccosäckar precis som det går att använda annan fyllning i våra produkter.

Den som kommer in på Roomox.com  möts av ett relativt litet utbud. Detta i jämförelse med andra inredningsbutiker. Har ni enbart saccosäckar och sittpuffar eller andra produkter i utbudet?

På Roomox erbjuder vi flera olika slags saccosäckar och sittpuffar. Allt från loungemodeller till hundbäddar och olika slags kuddar. Vi har valt att fokusera på just dessa produkter på Roomox.com. De som vill ha ett större utbud av inredning kan istället besöka vårat systerföretag Design Your Home (DYH.com).

Så kommer vi till det som avgör för de flesta i val av saccosäck – Priset. Det är just det som gjort att Roomox saccosäckar har sålt extremt bra från Saccosäckar.se sedan lansering i oktober 2015. Vad gör att priset kan hållas så lågt?

Vi har alltid haft ett tydligt fokus på att erbjuda hög kvalité, snabb och gratis leverans men detta till ett lågt pris. Det kan vi erbjuda genom att vi tillverkar dem själva i Tyskland och därifrån kan leverera ut till kunder runt om i hela Europa. En nyckel till ett lågt pris är även etablerade logistikpartners vilket skapar en smidig kedja från produktion till slutkund.

Om den blir smutsig? Hur gör man sittsäcken ren igen?

Det är extremt lätt att göra ren en Roomox sittsäck. Det mesta går att borsta bort eller om det är en fläck så använd en fuktig trasa. Går fläcken ändå inte bort så ta ytterst lite såpa och vatten på trasan.

Se hela utbudet från Roomox här

 

OBS – Intervjun har översatts från engelska. Eventuella felaktigheter kan bero på felaktig översättning. Fråga gärna om ni undrar över något.

Priser som anges ovan är de som var när denna intervju publicerades. Klicka på produkten för att komma  till den sidan hos Roomox för att se dagsaktuellt pris.