Sittpuff – en multifunktionell möbel

Circus pouf velour large

Velouttyg på sittpuffar

Circus pouf från Normann Copenhagen har en elegant framtoning med mjuka former och hög komfort. Bakom designen står den uppskattade danske produktdesignern Simon Legald. Sittpuffen erbjuds i ett flertal läckra färger, så som i nyanser av dovt vinröd, midnattsblå, silvergrå och karamellrosa. Sittpuffen passar utmärkt i det lilla barnets rum, men också i vardagsrummet som en förlängning av familjens soffa.

Material: Bomull. Storlek: 65 x 65 x 35 cm.

Till Butik

 

 

 


Candy sittpuff – Matt taupe

Candy SittpuffSom en nougatpralin kommer denna bruna sittpuff vid namn Candy från det italienska märket Calligaris. Candys stora triumfkort är möjligheten att ta av sittdelen, för dold praktisk förvaring. Det gör sittpuffen till en given favorit för alla utrymmen med behov av förvaring, eller som utvald möbel i ett minimalistiskt inrett hem.

Material: Polyeten, tygsits. Storlek: 48 x 45 cm.

 

Till Butik


 

Weaved Square

Virkad sittpuffFrån danska Hübsch kommer denna grovstickade sittpuff som passar dig som gärna inspireras av inredningsstilar så som marint, lantligt och New England. Sittpuffen fungerar lika utmärkt som puff eller pall och är lätt att flytta dit den behövs, exempelvis för extra gäster runt soffbordet, eller som sittmöbel för en stunds avkoppling i solen.

 

Material: Bomull. Storlek 41 x 45 cm.

Till Butik


 

Elo sittpuff

Elo SittpuffElo sittpuff kommer från Scandinavian concept, som är ett samlingsnamn för ett handplockat sortiment av dansk möbeldesign. Det är också med sin skandinaviska design som sittpuffen kommer väl till rätta i de flesta svenska hem. Sittpuffen är lika bekväm som den är lättplacerad, och den blir snabbt en favoritmöbel exempelvis framför tv-spelet.

 

Storlek: 60 x 46 cm.

 

Till Butik


Alfa sittpuff

 

Puff i konstläderSittpuffen Alfa kommer från ett urval kvalitetsdesign som fått namnet Scandinavian concept. Det är en skön sittpuff med klassiskt lättplacerat utseende. Sittpuffen i brunt läder väger inte mer än 5,1 kg och är enkel att förflytta dit den behövs bäst, så som framför tv-spelet, som extra sittplats runt soffbordet eller varför inte som fotpall vid läderfåtöljen.

 

Material: Läder. Storlek: 60 x 38 cm.

Till Butik

 


Square pattern sittpuff

Rutig sittpuffFrån danska Hübsch kommer Square pattern sittpuff som smälter väl in i moderna hem. Det grafiska mönstret passar i hem som låtit sig inspireras av art déco, det ger ett levande intryck och förhöjer rummet. Används förslagsvis som en extra pall i vardagsrummet, eller kanske som förlängning av soffan.

Material: Bomull. Storlek: 45 x 35 cm.

 

 

Till Butik


Softbox evolve

 

Softbox evolveFrån omtyckta Pusku Pusku kommer sittpuffen Softbox evolve. Utan syntetiska färgämnen finns sittpuffen i ett flertal färgglada nyanser. Materialet är dessutom mycket slitstarkt, med egenskaper som: UV-resistent, vattenresistent, eldsäkert och köldtåligt. En perfekt möbel för både inomhus- och utomhusbruk.

 

Storlek: 60 x 40 cm.

Till Butik

 


 

FridaFrida sittpuff 40×40

Ull och fårskinn har använts av människan sedan tidernas begynnelse för att hålla värmen. Miljontals små luftfickor i ullen hjälper till att hålla luft och värme kvar i materialet. Förutom de tekniska fördelarna ger fårskinn en mysig atmosfär.

Mått: 40 x 40 x 40 cm Material: Äkta fårskinn

Till Butik

 


Fatboy sittpuff

Fatboy Point

Fatboy Point är namnet till trots inte en speciellt tjock sittpuff bara 50 x 35 x 50 cm därför kan den användas överallt i ditt hem, nästan. Söker du större sittsäckar (saccosäckar)? Se utbud från Fatboy här.

Till Butik

 

 

Sittpuffar

Sittpuff – en multifunktionell möbel

Sittpuff är en bekväm och praktisk möbel med en mängd olika användningsområden. Den finns att köpa i oerhört många färger och former. Förutom att den kan vara skön att sitta eller ligga på kan den vara en snygg inredningsdetalj i hemmet. Dess storlek och utformning gör att den är enkel att flytta runt och tar inte upp onödig plats. Sittpuffar är idealiska att ha som fotstöd eller extra sittplats i vardagsrummet. Vill man skapa en mysig plats i barnens rum kan en mjuk puff vara ett perfekt val. En hårdare variant kan användas som trappall. Vissa modeller går dessutom utmärkt att använda utomhus, ett fantastiskt sätt att göra sommarkvällarna på uteplatsen extra mysiga.

En del modellerhar även inbyggd förvaring. Detta kan vara en snygg och praktisk lösning till ett rum med mindre utrymme. Föremål som ska finnas nära till hands utan att synas och ta upp för mycket plats kan man enkelt förvara i puffen. Man kan exempelvis placera en sittpuff i vardagsrummet där man förvarar plädar och kuddar, eller en i barnrummet för leksaker och böcker. Det finns dessutom mängder av puffar som har roliga motiv eller en spännande form, som till exempel exotiska djur och bär. Dessa är perfekta för de mindre barnen att ha i sina rum eller som en egen sittplats framför tv:n.

Att tänka på vid köp av sittpuff

När man ska köpa en kan det därför vara bra att fundera på vad den egentligen ska användas till och vart den ska förvaras. Söker man en puff som ska stå i vardagsrummet som fotpall eller sittplats kanske man bör se till att den passar in med de övriga möblerna i rummet. Väljer man en puff i samma material som soffor och fåtöljer ger det intrycket av att de hör ihop. Vill man använda den till förvaring i barnrummet kanske man istället ska välja en som är rymlig och lätt att öppna.

Vissa sittpuffar trivs inte i regn och fukt, man bör därför se till att den man köper till uteplatsen inte blir förstörd om den lämnas ute. Ska den bara användas vid enstaka tillfällen kan man välja en som är lätt att ställa undan. En del modeller går dessutom att vika ihop.

Fatboy Point

Ett av de mest kända märkena inom saccosäckar är Fatboy  Men för den som vill köpa Fatboy sittpuff så finns även flera alternativ. Fat Boy Point mäter 50*30*50. Samma kvalité som alla övriga andra produkter från detta märke. Med andra ord nylonöverdrag på sittpuffen som gör den extra tålig mot väta. Den är vattenavvisande men bör inte användas utomhus regelbundet.

Fler sittpuffar

Sittpuffar