Sittsäck från andra märken

 

 

Sittsäck till barnSweety bean bag/sittsäck
Förvandla rummet till en godisfabrik med den här härliga sittsäcken från Woouf. Sittpuff är tillverkad i starkt vattenavvisande tyg vilket gör att den kan står utomhus dagtid om sommaren.

 

Till Butik

 

 

  


 

sittsäckSittsäck
NG Babys sittsäck är perfekta för de minsta familjemedlemmarna cirka 1-5 år. Kudden finns i flera färger och kudden formar sig precis efter barnets kropp

 

Till Butik

 

 


 

 

 

Fårskinns sittsäck

Lena fårskinns sittsäck
Mjuk och härlig saccosäck i fårskinn gjord av flera sydda delar av fårskinnet. Finns i tre färger.

 

Pris: 2395:-

Till Butik

 

 

 


 

Under 60-talets början skapades den då kallade saccosäcken som från början menad för barn men blev snabbt populär även bland de äldre. Idag finns det en stor variation av sittsäckar, som de nu heter, de kan vara stora, små, blommiga, randiga, fyrkantiga, runda, gjorda för den ensamme men även för hela familjen om det ska till. Utbudet är otroligt brett och ända sedan möbeln blev populär under 70-talet så har trenden med sittsäck i hemmet bestått!

Vad gör man om sittsäcken går sönder?

När en sittsäck går sönder kan det finnas olika fyllningar inuti, oftast är det något så kallat frigolitkulor, men det kan även vara cellplastkulor som står för stoppningen. Båda dessa stoppningar går enkelt att köpa online. Det är alltså enkelt att få tag på, samtidigt som det kostar en billig peng. När man har fixat det saknade innehållet, är det bara att stoppa möbeln och antingen limma, eller för bästa hållbarhet att sy ihop den!

Vad är bra med en sittsäck?

En sittsäck är både mer praktisk och bättre för plånboken än alternativa möbler som fåtöljer m.m. Att kunna sitta uppe och kolla på film med syrran och sedan kunna ta med sig ”soffan” ner för att spela spel med mormor är en vardagslyx de flesta skulle njuta av att ha! Just flexibiliteten är dess styrka.

Att priset dessutom är cirka halva kostnaden jämförelsevis med en fåtölj gör inte direkt saken sämre!

Positivt är även att den är tidlös. Den är också bra i ett ergonomiskt perspektiv då det i princip inte går att sitta dåligt i den, eftersom det hela tiden finns stöd för både rygg och nackstöd.

Nackdelar då?

Något som kan vara både bra och dåligt med denna produkt är dess enkelhet. Är man ute efter sinnrika detaljer kanske det kan vara bra att leta någon annanstans. Men det är också själva enkelheten i möbeln som gör den unik och köpvärd!

Att den är liten på höjden kan också vara något negativt då man hamnar på en annan nivå jämförelsevis med de som sitter i soffa/ fåtölj.

Sittsäcken är och kommer antagligen att förbli vår världsbästa bärbara fåtölj!

Märken

Woouf Woouf är en designstudio från Barcelona bildat åt 2008 av Paulo Martinez, som arbetat inom modebranschen i 10 år. Man skapar exklusiva produkter grundat på en kombination av skaparkraft, funktionalitet och kvalité. Wooufs konceptet gällande sittsäckar är att vända dimensioner i olika vardagsföremål samt tolka dem på ett sätt som skapar en reaktion hos betraktaren.

Fatboy Fatboy lanserades år 2002. Idag är man ett framstående företag inom design- och inredning. Man tillverkar bland annat sittsäckar, saccosäckar, hängmattor, pallar och lampor. Säljer sina produkter gör man i 35 länder. Fatboy är ett varumärke som gillar det här med annorlunda, hållbara och roliga möbler. Alla Fatboy-produkter är framtagna av miljövänliga material samtidigt som de är slitstarka.

LOB Design LOB design såg dagens ljus år 2002 och där designar man accessoarer för hemmet såväl som möbler till det dukade bordet och allt går i en modern skandinavisk design. LOB Design är nämligen ett familjeföretag som utmärker sig genom en stark trendkänsla när det gäller färg och form. Man är sprunget ur ett gediget intresse för- och en stor kunskap om design och materiallära.

Shepherd Shepherd kombinerar det stilrent nya med det vackra tidlösa och moderna. Man specialiserar sig på Sittsäckar, sittpuffar och fårfällar bland annat.

Ygg & Lyng Ygg & Lyng´s producerar möbler och inredning med inriktning mot naturen. Alla möbler är konstruerade för lång hållbarhet tillika kvalité och med en tidlös design.

Skandilock Företaget Skandilock etablerades på 1930-talet ur familjeföretag i Svenljunga där hantverkare bildade en unik beredningstekning, detta för att skonsamt tillvarata fårskinnets unika kvalité. Produkter från Skandilock har många fördelar därför att den ena sidan är läderklädd och den andra i mjuk ull.

 Celmar Celmar Sweden producerar luxuösa loungebmöbler perfekta för uteplatsen eller trädgården exempelvis. Loungemöblerna är inspirerade av naturen, havet och väder och vind. Samtliga av Celmar´s produkter kan användas i havet eftersom de flyter. Celmar syr i Sunbrella- kapellduk på så sätt tål de regn, sol, vind och till och med snö. Tyget är även UV-tåligt. Duken i sin tur, är mjuk med sammetkänsla. Möblerna är fulla med EPS cellplastkulor som är miljövänliga.

GAN Rugs
GAN Rugs är ett familjeföretag med anor från år 1941 då de etablerades i Valencia, Spanien. Företagets sortiment karakteriseras av mattor med mönster och former. Varje matta är “GoodWeave” certifierade, på så sätt garanteras att ingen tillverkade med hjälp av barnarbete skett.

NG Baby
NG Baby grundades år 1959 av Nils Gerhard Jacobsen. Idag utvecklar och fabricerar bäddutrustning av hög kvalité till bebisar från den egen fabrik i Emmaljunga, Sverige. NG Baby har alltid barnets bästa för ögonen och väljer ut material med största omsorg. NG Baby håller alltid sitt uppdaterat och spännande med olika stilar. Från NG Baby återfinns madrasser, sittsäckar och puffar.